nesteenpoisto

Nesteenpoisto kehosta

Kun nestettä on kertynyt kehoon liikaa, se pöhöttää, vaikuttaa ulkonäköön ja väsyttää.

Normaalisti ylimääräinen neste poistuu itsestään virtsan mukana, mutta toisinaan esiintyy ongelmia: ylimääräinen neste kerääntyy eri puolille kehoa ja näkyy hienoisena pöhötyksenä jopa kasvoissa. Sukansuut jättävät painumia, sormukset eivät liiku suosiolla sormissa, ja kenkiä saattaa olla tavallista hankalampaa saada jalkoihin.

Mikäli turvotus on suurta tai sitä esiintyy usein, on syytä hakeutua lääkäriin. Satunnaisesta turvotuksesta voidaan sen sijaan yrittää eroon myös kotikonstein ja elintapoja hieman muokkaamalla.

Kotikonstit nesteenpoistoon

Tälle sivustolle on koottu netistä ja kirjoista erilaisia kotikonsteja nesteenpoistoon. Kokeile mikä konsti toimii parhaiten sinulle.

Kahvi

Kahvi on tunnetusti diureetti eli nesteenpoistaja, joten mikäli vatsasi vain kestää useamman kupin kahvia, voit yrittää tätä konstia.

Ananas

Ananas kunnon annoksina pistää nesteet liikkeelle.

Vesimeloni

Vesimelonilla on suurina annoksina samanlainen vaikutus kuin ananaksellakin, eli se poistaa nestettä kehosta.

Mansikka

mansikka on hyvä nesteenpoistaja.

Säännölliset ateriat

Syö ateriasi säännöllisesti jokapäivä samoihin aikoihin. Syö päivän aikana 3-6 pientä ateriaa pitkin päivää, näin aineenvaihdunta pysyy paremmin toiminnassa.

Hyvän aterian sisältö

Syö paljon vihanneksia ja sopivasti proteiinipitoista ruokaa kuten lihaa, kalaa, kananmunia, raejuustoa ym. (Vähennä hiilihydraattipitoisia ruoka-aineita: vaalea leipä, peruna, riisi ym.) Lisätietoa hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta: karppaus.info

Juo runsaasti

Muista juoda päivän aikana runsaasti vettä. Nestevajauskin voi turvottaa. Sopiva määrä on 2-3 litraa päivässä.

Liiku ja lenkkeile

Liikunta ja varsinkin lenkkeily vähentää turvotusta ja laittaa nesteet liikkeelle. Lenkkeily on monilla tehonnut aamuiseen kasvojen turvotukseen.

nesteenpoisto

Turvotusta aiheuttavat

Jotkin ruoka-aineet, juomat ja elintavat voivat aiheuttaa turvotusta ja nesteen kertymistä kehoon. Mieti siis, voisitko vähentää seuraavia asioita.

Light-limonadit / sokerittomat juomat

Light-limonadit ja sokerittomat mehut voivat kerätä nestettä. Light-limut sisältävät suuria määriä lisäaineita ja keinotekoisia makeutusaineita, jotka voivat aiheuttaa turvotusta.

Lisäksi juoman hapot kuluttavat hammaskiillettä, aiheuttavat eroosiota ja siten reikiintymistä.

Vähennä hiilihydraatteja ja sokeria

Vähennä hiilihydraattipitoisia ruoka-aineita: vaalea leipä, peruna, pasta, riisi, makeat mehut, limonadit, ym.

Lisätietoa hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta, "karppauksesta": karppaus.info